Burma VJ.

For øyeblikket sitter jeg og forbereder meg til heldagsprøve i faget politikk og menneskerettigheter. Jeg har valgt å sette meg inn i ytringsfrihetens vilkår i Burma, også kjent som Myanmar.


Tidligere i høst så vi en dokumentar som ble sendt på NRK, «Burma VJ». Den handler om burmesiske videojournalister som risikerer liv og sikkerhet for å filme forholdene inne i landet, som er preget av et totalitært militærregime.

De fleste nordmenn husker nok munkenes protestmarsjer i 2007. Takket være Burmas videojournalistene fikk verden for første gang direkte innblikk i de politiske forholdene i landet.
Burma VJ : link til dokumentaren på NRK nett-tv.
Men munkenes protester nådde ikke frem. De ble fanget og sendt bort, og mange blir fortsatt holdt på ukjente steder. Forholdene i Burma er ikke bedret. Aung San Suu Kyi har fortsatt husarrest. Og mange videojournalister har sett seg nødt til å slutte sitt arbeid for å redde sitt eget liv.

Dokumentaren er virkelig verdt å se, selv om man risikerer å sitte igjen med en følelse av avmakt. Vi trenger å få kunnskap om hvordan det står til andre steder på denne kloden – både for å skjønne hvor gode forhold vi har her hjemme, og for å se at vi trenger å engasjere oss. Selv om de internasjonale mediene ikke lenger fokuserer på en konflikt, vil det ytterst sjelden si at den er løst.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s