vi er her for en eneste grunn.

jeg er ingen fan av lars vaular, og var rett og slett litt irritert etter å ha hatt denne sangen (rettelse; en eneste linje av denne sangen) på hjernen en hel helg. men så viste lillevill meg musikkvideoen sent søndag kveld, og jeg ble imponert. det er en av få musikkvideoer jeg har sett de siste årene som oppfordrer til ettertanke hos seeren, som tar opp noe veldig viktig; ungdomstidens utvikling.

har du tenkt over at ungdoms debutalder, når det gjelder både tobakk, alkohol og sex, stadig blir lavere? at stadig flere unge gutter og jenter drar på fylla, helt utenfor voksnes kontroll (og kanskje til og med velsignet av de voksne med en ekstra flaske vin), der de setter seg selv i sårbare situasjoner? sårbare situasjoner som i sin ytterste konsekvens kan lage arr for resten av livet? det hele kulminerer i russetiden, der risikoen for å bli utsatt for overgrep øker drastisk for jenter i den gjeldende aldersgruppen.

hva gjør dette med den oppvoksende generasjon? som oss andre vil de vel preges senere av sine opplevelser – hva gjør det med dem som mennesker?

se videoen. så får du heller skru av lyden, om du vil.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s