ja.

og om noen spør, så sier jeg ja.

vennskap er bra. vennskap kan være krevende, men om det er ordentlig så er det verdt det.

og hvordan vet man om det er ordentlig? altså, det kan man aldri være sånn absolutt helt sikker på. og folk endrer seg og ting kan gå galt. men jeg tror på at når det er ordentlig, når det er på ekte, da kjenner man det. da er det noe der, noe annet enn vanlig. og du skjønner at om noen spør deg om du ville gjort noe utenom det vanlige for denne personen, så sier du ja.

om du ville forsvart dem mot noen andre, mot noen som kanskje også er folk du er glad i, men som prøver å gjøre den som på en eller annen måte er viktigere noe vondt. selv om det overrasker dem rundt og du kanskje får noen blikk. men det er viktig.
om du ville snakket med dem hele natten lang, til og med når de ikke klarer å snakke om det som aller mest trengs å snakke om. uten å spørre noe mer, la dem tømme seg for alle ordene som står i veien, som ligger foran i køen, som stenger for de ordene som er vanskeligst, men viktigst å si.
om du ville sittet lenge og googlet allergioppskrifter når de finner ut at kroppen deres ikke vil ha noen ting noe særlig.
om du ville gått gjennom kalde februarkvelder for å passe på at de kommer seg vel hjem og bli der helt til neste morgen når de spør om det.

det er vennskap. og det kan være det vondeste og det fineste som fins. det mest givende, men også det mest krevende. det tryggeste, og det skumleste. og det er så innmari verdt det.

så jeg sier ja. jeg sier ja, ja, ja. og er takknemlig langt inni hjertet for at sånt fins.

2 kommentarer om “ja.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s