bad tourists.

så. jeg dro til Paris for å møte Lili. vi var turister på vår egen måte, og så faktisk nesten ingen av severdighetene. gikk tilfeldigvis forbi Notre dame da, og Sacre coeur, for de er favorittene mine, så jeg syns vi gjorde en okei innsats. det var Lilis første gang, og jeg følte det viktigste var å spise og drikke te og ikke stresse, noe som i seg selv krever litt innsats i en by full av turistgrupper som løper i alle retninger for å stå i kø hist og pist.

.
IMG_3589

.

IMG_3586

en britisk dame vi møtte på en café en tidlig morgen den iskalde hovedstaden var ikke like positiv til vår alternative turisme. hun foreslo og foreslo og foreslo, talestrøm nesten uten pustepause, og det fantes jo til og med en åpen buss (hun var helt seriøs, selv om det blåste isvind og regnet ute) som kunne ta oss til «all the main sights» der man til og med samtidig kunne «learn something about each and every one of them». da ble jeg litt lei og sa at helt ærlig, så var vi ikke så innmari interessert i det men egentlig fornøyde med å ta det med ro, bare være i byen og gjøre helt vanlige ting. blikket hun sendte oss etterpå sa «bad tourists» med caps lock. altså en vellykket ferie, etter min mening.

IMG_3954

.

IMG_3818

for det vi gjorde innmari mye av, som var mye viktigere enn turistiske gjøremål, var å legge planer. bra planer for mer hurra, mer glede, mer vil og mindre må. det handler om innstilling, ikke sant. så vi skrev side opp og side ned med tiltaksforslag. i den lille svarte boken på hotellrommet, i den samme boken på restaurant i latinerkvarteret med bokhyller nesten opp til taket, på servietter i Belleville, på notatfunksjonen på telefonen når vi ikke hadde noe annet å skrive på. og Paris var stedet å gjøre det på, et slags vakuum mellom to hverdager, et sted så stort og der så få forpliktelser eksisterte at tankene fikk større plass til å boltre seg på.

IMG_3846

og selv om været var imot oss, og andre ting også til tider, så var byen full av blomstrende trær og franske ostebutikker, vi hadde hotellrom med badekar og bakhage, vi tilbrakte mange timer i Belleville, og Parisinnbyggerne var både hjelpsomme og pratsomme. med andre ord, en bra tur.

3 kommentarer om “bad tourists.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s