montpellier. I (sol)

så. nå har jeg jo bodd her siden slutten av august, og allikevel er denne siden ganske lite preget av selve byen jeg bor i. ja. og siden jeg snart drar herifra, tenker jeg at en sånn liten introduksjon/oppsummering kan egne seg. i flere deler da. heia!

sånn helt grunnleggende, så er Montpellier en middels stor by helt sør i Frankrike. byen ligner på ingen måte på Paris, som på mange måter befinner seg i en helt annen sfære. her er folk helt middels opptatt av mote, avslappet og glade i å bare surre rundt. butikkene tar seg gjerne fri noen timer midt på dagen, skal man spise bør man passe på å gjøre det akkurat når restaurantene føler at det passer. litt uvant i starten, men i lengden ganske deilig for det bidrar til en vilt avslappet atmosfære. det vi driver med preges mye av det. avslappet atmosfære altså.

så, hva er fint å gjøre i denne byen? her kommer noen forslag til ting man kan gjøre når det er fint vær:

  • gå i jardin des plantes (botanisk hage) som har vært der den er helt siden 1593 men fortsatt holder seg godt, særlig når trærne blomstrer og man kan ha med seg en pose pistasjenøtter og limonade og sette seg i den lille bambushytta med noen som er gode å snakke med.
   IMG_3478

IMG_3392

  • spise vilt gode grillspyd på Star Kebab, sitte ute med et glass kaldt ett-eller-annet og se på folkene som tusler forbi.

IMG_3367

  • ta bussen til stranden og sove litt i sola med hatt på. gjerne etter å ha gått et stykke. aller helst på brystet til noen som kysser deg på håret og ler når du våkner.

IMG_3327

  • gå opp på taket av konferansesenteret Corum for å se på solnedgangen. sette seg på kanten og dingle med beina. gjerne med hånden i en hånden til en man liker, sånn i tilfelle man har litt høydeskrekk.

IMG_3262

det er i hvert fall noen av de tingene jeg liker å gjøre når det er sol og fint vær. senere følger del II, med forslag til ting å gjøre om det skulle være litt mindre sol enn forventet. heia!

6 kommentarer om “montpellier. I (sol)

 1. Tenk at du bur i Frankrike. Eg er så sjukt misunneleg! Og takk for veldig fin kommentar som gjor meg varm og glad på ein fredagsmorgon 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s