om økonomisk vekst.

economic growth may one day turn out to be a curse rather than a good, and under no conditions can it either lead into freedom or constitute a proof for its existence.

– Hannah Arendt.

jeg har tenkt i det siste. blir vi lykkeligere av økonomisk vekst og med den økt materiell levestandard? du må kanskje tenke deg om litt, men etter hvert er nok svaret i de fleste tilfeller nei. men hvorfor fortsetter vi da på samme spor? hvorfor lovpriser vi økonomisk vekst som aldri før og gjør alt i vår makt for å fremme denne – gjerne på bekostning av andre verdier vi i prinsippet setter høyere? mye plass er det for for eksempel nestekjærlighet i et samfunn der et av menneskets høyeste mål er å tjene mest mulig, fortest mulig?

jeg bare lurer. på en søndag.

 


about some of the challenges we face and will face when economic growth is oh-so important in the modern society.

3 kommentarer om “om økonomisk vekst.

  1. tror det er avhengighetsskapende.

    for en eller annen grunn tenker jeg på unge mødre vs eldre. de som er eldre venter kanskje litt ekstra lenge fordi de er vante til alt det fine i livet; reising, shopping, hus osv, mens yngre mødre vanligvis ikke har opplevd noe særlig sånt og ikke «savner» de godene.

    tror vi må forandre på barna våre for å gjøre noe forandringer her.

    • enig i at det kan være avhengighetsskapende, men har en innvending; barn gjør jo ofte som de ser foreldrene/andre voksne gjøre? jeg tror endringen må skje hos de voksne, eller i alle fall den oppvoksende generasjon, og så bevisst videreføres til barna. «gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør» virker jo tross alt ganske dobbeltmoralsk i det lange løp…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s